Είναι γνωστή η πρακτική
των γαλακτοβιομηχανιών για επιστροφή στο εργοστάσιο και αναπαστερίωση του απούλητου γάλακτος σε χάρτινη συσκευασία.
Ο νόμος επιτρέπει στις γαλακτοβιομηχανίες να αναπαστεριώσουν το γάλα μέχρι πέντε φορές, κάτι που πλήττει τόσο την ποιότητα όσο και τη γεύση του γάλακτος.
Ειδικότερα το γάλα που έχει παστεριωθεί τέσσερεις ή πέντε φορές είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και δεν συνίσταται η κατανάλωσή του.
Πως μπορούμε να καταλάβουμε πόσες φορές παστεριώθηκε το γάλα που αγοράσαμε;
Κοιτώντας στη βάση της συσκευασίας του, εκεί αναγράφεται ένας μεμονωμένος αριθμός, ο οποίος δίνει την πληροφορία του αριθμού των παστεριώσεων που έχει υποβληθεί το γάλα.
Π.χ. αν ο αναγραφόμενος αριθμός είναι 2 σημαίνει πως το γάλα έχει παστεριωθεί δυο φορές.
Προσοχή λοιπόν στις επόμενες αγορές σας!
Δημοσίευση σχολίου