
Κι όμως ένα μυστικό κρυμμένο στο ντουλάπι της κουζίνας σας μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο από ό,τι φαντάζεστε στην απώλεια βάρους!
Αυτό δεν είναι άλλο από το κύμινο!
Όπως έδειξε έρευνα του πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν, το κύμινο όχι μόνο μειώνει με φυσικό τρόπο το επίπεδο κακής χοληστερόλης στο αίμα, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει το άτομο να κάψει μέχρι και 3 φορές περισσότερο λίπος.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μάλιστα, οι επιστήμονες εξέτασαν 88 περιπτώσεις υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε 2 ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν ισορροπημένη διατροφή και μείωσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά κατά 500. Αλλά τα μέλη της 2ης ομάδας, εκτός από αυτό, είχαν οδηγία να καταναλώνουν 3γρ κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά (η 1η ομάδα έτρωγε το γιαούρτι σκέτο).
Το συμπέρασμα ήταν ότι μετά από 3 μήνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν και κύμινο έχασαν 3 φορές περισσότερο ποσοστό λίπους.
Τα μέλη της 2ης ομάδας μάλιστα είχαν και άλλα οφέλη καταναλώντας κύμινο, καθώς μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες στην 1η ομάδα μόλις 5 μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με την “κακή” χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της 2ης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδας στα μέλη της 1ης ομάδας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μάλιστα, οι επιστήμονες εξέτασαν 88 περιπτώσεις υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε 2 ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν ισορροπημένη διατροφή και μείωσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά κατά 500. Αλλά τα μέλη της 2ης ομάδας, εκτός από αυτό, είχαν οδηγία να καταναλώνουν 3γρ κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά (η 1η ομάδα έτρωγε το γιαούρτι σκέτο).
Το συμπέρασμα ήταν ότι μετά από 3 μήνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν και κύμινο έχασαν 3 φορές περισσότερο ποσοστό λίπους.
Τα μέλη της 2ης ομάδας μάλιστα είχαν και άλλα οφέλη καταναλώντας κύμινο, καθώς μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες στην 1η ομάδα μόλις 5 μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με την “κακή” χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της 2ης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδας στα μέλη της 1ης ομάδας.
Δημοσίευση σχολίου