Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ασφαλείς είναι να βάζουμε το ρύζι στο ψυγείο μέσα στις επόμενες δύο ώρες αφού το μαγειρέψουμε. Επίσης πρέπει να το πλένουμε με αρκετό νερό, κρυώνοντάς το, αφού το βράσουμε. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να το κρατάμε σε ζεστή θερμοκρασία. Σίγουρα πάντως είναι λανθασμένη πρακτική αυτό που κάνουν κάποια εστιατόρια, τα οποία βράζουν το ρύζι το πρωί και το κρατάνε ολόκληρη την ημέρα για να το σερβίρουν όποτε χρειαστεί. Αντίθετα δεν υπάρχει πρόβλημα με το ρύζι από το σούσι, γιατί περιέχει ξίδι που μειώνει τις πιθανότητες να αναπτυχθούν μικρόβια.
Home ΥΓΕΙΑ Προσοχή στο χτεσινό φαγητό
Προσοχή στο χτεσινό φαγητό
By ygeiakaignwsi At Μαρτίου 28, 2017 0
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ασφαλείς είναι να βάζουμε το ρύζι στο ψυγείο μέσα στις επόμενες δύο ώρες αφού το μαγειρέψουμε. Επίσης πρέπει να το πλένουμε με αρκετό νερό, κρυώνοντάς το, αφού το βράσουμε. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να το κρατάμε σε ζεστή θερμοκρασία. Σίγουρα πάντως είναι λανθασμένη πρακτική αυτό που κάνουν κάποια εστιατόρια, τα οποία βράζουν το ρύζι το πρωί και το κρατάνε ολόκληρη την ημέρα για να το σερβίρουν όποτε χρειαστεί. Αντίθετα δεν υπάρχει πρόβλημα με το ρύζι από το σούσι, γιατί περιέχει ξίδι που μειώνει τις πιθανότητες να αναπτυχθούν μικρόβια.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δημοσίευση σχολίου